in , , ,

De 10 mooiste plekken in Apulië

‘Pugliese’ plekken die je beslist gezien moet hebben!

de 10 mooiste plekken in Apulië

Het is tegenwoordig helemaal hip: vakantie vieren in Apulië (Puglia in het Italiaans). Zelfs de ACSI-ouderen van We zijn er bijna! kiezen ervoor. En eerlijk gezegd is het verbazingwekkend dat dit stukje Italië niet al decennia geleden ontdekt is. Het heeft zoveel te bieden! Een schilderachtige kustlijn met helderblauw water, zand- en rotsstranden en heuvelachtige landschappen. Maar ook prachtige steden en betoverende kastelen, waarin je de rijke geschiedenis van de streek terugvindt. Kortom: een klein Italiaans paradijs. En dit zijn de 10 mooiste plekken in Apulië.

Apulië: de hak van de laars
Apulië: de hak van de laars (bron: TripSavvy)

Met zoveel moois in de aanbieding is het moeilijk kiezen  Want wat mag je beslist niet missen als je naar Puglia reist? We stelden een overzicht samen met onze tien favoriete plekken, de allermooiste bezienswaardigheden in Apulië. Ga je even virtueel mee op reis naar de hak van de laars?

Waar ligt Gargano in Apulië?
Het schiereiland van Gargano in Apulië

Waar ligt Gargano in Apulië?1. Gargano en Vieste

Hou je van de combinatie zee, natuurschoon en vertier? Dan is de Gargano echt een plek voor jou! Dit ‘Spoor van de Italiaanse laars’ is één van de meest weelderige en verrassende natuurgebieden in Apulië.

Het bergachtige binnenland is dichtbebost door de Foresta Umbra, terwijl je langs de vrij ruige kustlijn allerlei strandjes kunt vinden.

De meeste ervan kun je alleen via de zee bereiken, waardoor een dagje relaxen ook echt gelijk staat aan niet te veel mensen om je heen.

LEES OOK:  De bijzondere kant van het Lago Maggiore
Architello del Gargano bij Vieste
Architello del Gargano bij Vieste (foto: Wikimedia)

Wil je na een dagje ontspannen ’s avonds leven in de brouwerij? Bezoek dan in één van de mooie historische dorpjes in de Gargano. Het mooiste is zonder twijfel Vieste, een vissersstadje dat de ‘parel van de Gargano’ wordt genoemd.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met de mooiste plekken in Apulië te zien.

De 10 mooiste plekken in Apulië
Beoordeel dit artikel

Geschreven door Myrthe Claus

Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Loading…

italiaanse mode - sportschoenen onder een pak

Column: op sportschoenen naar een feestje

Arrivederci - deze dingen ga ik missen aan Italië

Column: arrivederci