in

10 keer het beste van Dit is Italië in 2017

10 keer het beste van DitIsItalie,nl 2017

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden! Wat is het voorbijgevlogen, hè? Tijd voor een korte terugblik op wat we je in het afgelopen jaar allemaal over Italië hebben gebracht. En misschien zitten er nog wel stukken tussen die je zelf hebt gemist! Hier zijn de 10 populairste artikelen die in 2017 op Dit is Italië verschenen, afgemeten aan het aantal bezoekers.

10. De 6 mooiste plekken in de Italiaanse Alpen

Onze serie met de mooiste plekken in Italië is populair, vooral het artikel met de mooiste plekken in de Dolomieten, dat sinds de plaatsing ruim twee jaar geleden de trending-lijst aanvoert. Maar ook dit artikel over de mooiste plekken in de Italiaanse Alpen kon op jullie warme belangstelling rekenen. Goed voor een tiende plek in de toplijst van 2017.

9. 7 typisch Italiaanse beroepen

Een leuk lijstje met typisch Italiaanse beroepen, samengesteld door Myrthe Claus. Wat dacht je van een Parmezaanse kaasklopper, een balsamico-keurmeester of een speciaal agent olijfolie? Het zijn allemaal beroepen die je alleen in Italië kunt uitoefenen.

8. Column: Luciano

Deze column over het tribuut aan de beste tenorzanger die deze wereld heeft gekend, scoorde eveneens hoog in de top tien van 2017. Columnist Reinout Bosman schreef over zijn liefde voor Pavarotti en de kracht van het Italiaanse erfgoed.

7. Video: moe van pasta?

Een leuke video van de internationale markt in Rome, waar je heel wat meer dan pizza en pasta kunt krijgen. Italië-correspondent Rop Zoutberg maakte dit videoverslag vanaf Esquilino, de onlangs geopende megamarkt nabij treinstation Termini in Rome.

6. Dit is officieel het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld

Een post over het lekkerste Italiaanse ijs, daar moet je natuurlijk wel op doorklikken. Logisch dat dit artikel een plek in de top tien scoorde. Om het lekkerste Italiaanse ijs te proeven moet je trouwens naar Spoleto in Umbrië, waar Alessandro Crispini zijn gelijknamige gelateria runt.

5. Italiaans recept: herfstpasta met groene pompoen

We zijn aangekomen bij de top vijf. Ook Italiaanse recepten lezen jullie graag op DitIsItalie.nl. We publiceerden er in 2017 behoorlijk wat, maar dit herfstrecept met groene pompoen was het populairst.

4. Column: Italiaanse toneelstukjes

Op nummer vijf vinden we deze column van Martine van Groenigen terug, die in 2017 een aantal blogs schreef over haar ervaringen als au pair in Italië. Dit artikel werd ruim 2.500 keer gelezen.

3. Italdesign tekent beauty voor zichzelf

Op nummer drie een schitterend Italiaans product: een conceptcar van het Italiaanse designhuis Italdesign. Ze gaan er vijf van maken, dus exclusiviteit is gegarandeerd. Dit artikel werd ruim 4.500 keer bekeken.

2. Waarom ik Italiaans leerde

Blogger Yoëll Schutte laat ons de tien redenen zien waarom zij Italiaans leerde. Dat jullie deze redenen graag willen weten, wordt wel bewezen door de populariteit van dit blogartikel. Ruim 5,6K views!

1. Nog een referendum: ook Noord-Italië stemt over autonomie

Net als in Catalonië was er ook in het noorden van Italië een referendum. De onafhankelijkheid wordt er niet uitgeroepen, maar de regio’s Lombardije en Veneto willen wel graag meer in de melk te brokkelen hebben. Aart Heering – die werkt op de ambassade in Rome – schreef dit nieuwtje dat ruim 7,6K views kreeg en daarmee het populairste artikel uit 2017 werd.

Top 10 van alle Italië-blogs

De bovenstaande blogs waren de populairste artikelen die in 2017 verschenen. Maar eerder geplaatste (en vaak tijdloze) artikelen waren soms nog populairder. Hieronder zie je de top tien van alle best bekeken artikelen in 2017:

Dit is Italië in 2018?

Hoe ziet de lijst er volgend jaar uit? Laat ons weten wat je komend jaar op DitIsItalie.nl zou willen zien. Of klim in je toetsenbord en schrijf zelf een artikel (een filmpje of een mooie serie foto’s mag trouwens ook!).

Ook in 2018 gaan we er samen met jullie weer een mooi Italië-jaar van maken! Andiamo!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 5 beste italiaanse kookboeken 2017

De 5 beste Italiaanse kookboeken van 2017

Top 2000 Italiaanse artiesten 2017

De Italiaanse artiesten in de Top 2000 van 2021