in

Nazomertips voor Italië

Favignana, een van de mooiste Italiaanse eilanden
Favignana, een van de Egadische Eilanden ten westen van Sicilië (foto: Wikimedia)

We hadden natuurlijk een prachtige zomer in Nederland. En ook in België. Maar dat is het juist. We willen meer! En nu hier de donkerte, de natheid en de kou intreedt verlangen we des te meer terug. Maar geen nood. Je kunt perfect nazomeren in Italië.

September is in Italië nog een echte zomermaand, maar ook in oktober kan het heerlijk zijn om naar de zonnige laars af te reizen. Waar je in september nog overal in Italië lekker weer hebt, moet je voor een echte Indian Summer in Italië in oktober wel iets zuidelijker. Graag geven we je in dit artikel een aantal tips om nog even heerlijk na te genieten van de zomer van 2018.

Sardinië

Heb je deze zomer ook de belevenissen van de Hollandse koppels in Ollolai gevolgd? Misschien leuk om dit Italiaanse dorp midden op Sardinië ook even aan te doen, als je er toch naartoe gaat. Maar buiten Ollolai is Sardinië sowieso de moeite waard. Al was het alleen maar om de schitterende stranden met hun blauwe zee.

Nazomeren op Sardinië
Nazomeren op Sardinië

Sicilië

Over eilanden gesproken… Sicilië is onze favoriet. Niet alleen vanwege de enorm diverse landschappen, de rijke cultuur en de heerlijke keuken. Maar ook vanwege het bijzondere klimaat. Dit grootste eiland in de Middellandse Zee biedt ook in oktober nog heerlijk zon- en zwemweer. Daarnaast zijn de temperaturen wat schappelijker om ook nog uitstapjes te maken naar de vele bezienswaardigheden die je er aantreft. Toppers zijn onder andere de Etna, de Tempelvallei, Palermo en Trapani.

Genieten op Sicilië
Genieten op Sicilië

Apulië

Apulië (of Puglia in het Italiaans) is dé opkomende bestemming in Italië. Dit is de regio die je in de hak van de laars aantreft. Je kent het misschien wel van de ACSI-kampeerreis die de senioren van We zijn er bijna! dit jaar maakten.

Het naseizoen is een perfecte tijd om een bezoek te brengen aan deze regio. Het voordeel is dat het overdags niet meer zo bloedheet is, waardoor je de mogelijkheid hebt om meer te zien en te doen. Tegelijkertijd zijn de temperaturen dusdanig dat je ook nog lekker kunt genieten van de zon. Zelfs zwemmen in de zee behoort nog tot de mogelijkheden aan het einde van oktober. Alhoewel je Italianen dat niet snel meer zult zien doen. Die vinden het vanaf eind september sowieso ’te koud’ om te zwemmen.

Apulië in de hak van de laars
Apulië in de hak van de laars

Basilicata

Wil je écht naar onontdekt Italië? Dan is de zool van de laars iets voor jou. Hier vind je het ongerepte Italië met steden van duizenden jaren oud en indrukwekkende landschappen. Basilicata staat voor witte stranden en helderblauwe wateren, maar ook voor onherbergzame gebieden waar de ongerepte natuur en verlaten dorpjes je verrassen tijdens je reis. Ben je klaar om Basilicata te ontdekken? Bekijk dan eerst onze beste tips.

Matera in Basilicata
Matera in Basilicata

Stedentrip? Napels!

Ook lekker voor in de herfstvakantie of een ander tijdstip in het naseizoen. Een stedentrip. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de Eeuwige Stad. Maar Rome is ook druk in het naseizoen. In plaats daarvan wijzen we je graag op die andere schitterende stad: Napels. Napels ligt aan de Golf van Napels, waar je ook de eilanden Capri, Ischia en Procida vindt.

In (en om) Napels kun je heerlijk genieten van de lokale keuken, de kust en de bijzondere bezienswaardigheden die je hier aantreft. Heb je bijvoorbeeld Pompeï al eens gezien? Of heb je al eens op de Vesuvius gestaan? Ook het Nationaal Museum van Napels is zeer de moeite waard, net als de historische binnenstad.

Napels: perfect voor een stedentrip in de nazomer
Napels: perfect voor een stedentrip in de nazomer

Bijkomende voordelen van de nazomer

Behalve een heerlijke (korte) vakantie in de nazomer, biedt een tripje naar Italië in deze tijd nog andere voordelen. De prijzen voor vakanties zijn wat lager en veel accommodaties hanteren al een laagseizoenstarief.

Ook overige tarieven zijn weer op de inwoners zelf afgestemd in plaats van op toeristen. Over toeristen gesproken: de meesten zijn weer naar huis, zodat het een stuk rustiger is op je plaats van bestemming. Tenzij je de echte toeristenhotspots als Rome of Venetië aandoet: daar gaat het seizoen vrijwel het hele jaar gewoon door.

Heb je zelf nog goede nazomertips voor Italië? Geef ze dan aan ons door!

Foto’s: Pixabay.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweede huis in Toscane?

Tweede huis in Italië? Nu toeslaan!

vendemmia

Column: vendemmia