in

Online een Italiaanse film kijken

Online Italiaanse films en series kijken (bron: Lumière)

Je kunt natuurlijk naar de bioscoop, maar soms is het lekkerder om gewoon thuis te blijven. Welke Italiaanse films kun je dan wél zien, thuis vanaf de bank?

Netflix en zo

  • Er is Netflix, met films, docu’s, series en kookprogramma’s uit en over Italië.
  • Je kunt de landenbarriere omzeilen met een VPN-verbinding, waardoor je naar Italiaanse tv kunt kijken op je computer. Zo kijk ik wel eens naar Alberto Angela, als ik heel eerlijk ben. Hij heeft het reis- en cultuurprogramma Ulisse. Of naar politieke satire. Peppa Pig in het Italiaans.
  • Je zou wel aan je to-see-lijst met Italiaanse filmklassiekers willen werken, maar die kun je alleen kopen (bij bol.com hebben ze heel veel klassiekers die inmiddels in mijn kast staan. Scola, Pasolini, Fellini, Antonioni enzovoorts. Deze oude films zijn online nog niet te huur en te koop. Deze moet je écht kopen in een hoesje op een dvd, hopeloos ouderwets).

De keuze online is beperkt, maar ik zet ze voor je op een rij.

Picl.nl

Op deze website zijn filmhuisfilms te kopen die nu in de filmhuizen draaien. Het is de moeite waard om af en toe deze site te controleren op nieuwe Italiaanse films. De prijzen liggen wat hoger dan bij Pathé Thuis of Google Play, maar dan heb je wel een filmhuisfilm. Je moet hier eerst een account aanmaken.

Cinemien.nl

Cinemien is een distributeur van arthousefilms. Op hun website kun je dvd’s kopen of films streamen voor een paar euro, die de afgelopen jaren in filmhuizen zijn verschenen, maar daar nu niet meer draaien.

Zo kun je op het moment Le meraviglie, In grazia di Dio, Fai bei sogni, Nico 1988, Amico di Famiglia en de klassieker Una giornata particolare zien. Zeker ook een aanrader!

Google Play

Hier kun je Suburra, Il Capitale Umano, The good the bad and the ugly bekijken als je van crimi’s en spanning houdt. Mia Madre is een drama, maar die beveel ik niet aan, zoals je in het artikel kunt lezen. Fuocoammare is een heftige documentaire over bootvluchtelingen, daar ben je niet altijd voor in de stemming. La piazza gioia is dan nog over. Een luchtige film waar ik wel zin in heb.

Verder zijn er verschillende films met Sophia Loren te zien. Die kunnen ook op mijn bucket list. Bij Google Play download je de film en kun je hem dus ook offline bekijken, dat is kopen en is iets duurder dan de film huren. Betalen kan makkelijk met een cadeaukaart die je koopt bij de supermarkt of met een creditcard.

Pathé Thuis

Pathé is de grote bioscoopketen, je kent hem wel. Op hun website Pathé Thuis kun je ook films huren en streamen. Het aanbod is echter beperkt tot recent uitgebrachte Italiaanse films en ook hier zul je niet de Italiaanse klassiekers vinden, afgezien van La meglio gioventù, die zeer het zien waard is overigens.

Verder zijn hier aan te bevelen: La grande bellezza, Call me by your name, Giovinezza, Il colore nascosto delle cose, Gomorra, Io e te, Marina en de Nederlandse Tulipani.

Je moet een account aanmaken en daarna betaal je met PayPal of met Ideal. Ook hier kun je huren of kopen.

Lumière Series

Distributeur Lumière heeft inmiddels ook een eigen VOD-platform opgericht. Hier kun je steeds een aantal interessante series en films kopen. Dit is de top 7 aan Italiaanse content van dit moment:

  1. GOMORRA seizoen 4
  2. L’Immortale
  3. Il Miracolo
  4. My Brilliant Friend
  5. Il Commissario Maltese
  6. Montalbano 7
  7. The Young Pope + The New Pope bundel

Zie hier de actuele Italiaanse series op Lumière.

Wat is jouw favoriete Italiaanse film?

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze haalde in 2017 haar C2-certificaat bij de Universiteit van Siena en heeft 8 jaar Italiaanse les aan Nederlanders gegeven. Ze is gecertificeerd DITALS docente, wat betekent dat ze in Italië les mag geven aan buitenlanders. Lotje verzorgde de cursus Dit is Italiaans voor beginners.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Festival van de geverfde muren in Dozza

Italië in september

kookboekengeschiedenis in nederland

Italiaanse kookboekengeschiedenis in Nederland